Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_lvl(&$output, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_lvl(&$output, $depth = 0, $args = Array) in /var/www/fs2/27/suomensu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0

Warning: Declaration of TarskiCommentWalker::start_el(&$output, $comment, $depth, $args) should be compatible with Walker_Comment::start_el(&$output, $comment, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/fs2/27/suomensu/public_html/wp-content/themes/tarski/library/classes/comment_walker.php on line 0
Suomensuojelija · Vinkkejä: Kotuksesta ja tekstitaidoista

Vinkkejä: Kotuksesta ja tekstitaidoista

Nyt olisi lukuintoisille pari vinkkiä tarjolla.

Aloitetaan isommista asioista. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tulevaisuudesta on puhuttu ja huhuttu jo pitkään. Eilen valmistui asiantuntijatyöryhmän muistio siitä, mihin hallituksen vaatimat säästöt johtavat.  Muistiota on yleisellä tasolla jo käsitelty esimerkiksi Ylen sivuilla artikkelissa  Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen toiminta uusiksi. Tiedonjanoisen kannattaa kuitenkin tutustua itse muistioon:

* Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tehtävät

Muistiohan ei ole lopullinen päätös, vaan ehdotus siitä, miten säästöt voisi toteuttaa. Nyt on vielä mahdollisuus vastustaa paitsi esitettyjä muutoksia myös erityisesti itse säästöjä!

Toinenkin, hieman kepeämpi lukuvinkki löytyy. Kirjoitin Kimmo Svinhufvudin blogiin Kokonaisvaltainen kirjoittaminen jutun ylioppilaskokeen tekstitaitotehtäviin vastaamisesta. Jos olette aikeissa kirjoittaa äidinkielen ja kirjallisuuden ylioppilaskokeen tänä vuonna tai neuvotte heitä, jotka kirjoittavat, tutustukaa ihmeessä.

Ja laittakaa palautetta. Kuten tyylistä huomaatte, kyseessä ei ole mikään kovin lopullinen tai tieteellinen ohjeistus.

* Mistä näitä tekstitaitopisteitä oikein tulee?

Tags: ,

  1. Jenni’s avatar

    Hei! Kirjoitin eilen juuri blogissani samasta Kotus-aiheesta (ja mm. tästä blogistasi ja kirjastasi!). Sain kommentteihin heti linkin ”Vetoomukseen Kotuksen puolesta”; tässä se linkki vielä tännekin, vaikka ainakin sinulle, Lari, tämä on varmaan tuttu: http://www.adressit.com/kotus_focis

    Onko sinulla konkreettisia ehdotuksia, miten noita esitettyjä muutoksia ja säästöjä voisi vastustaa? Muutenkin kuin allekirjoittamalla vetoomuksen netissä?

  2. Suomensuojelija’s avatar

    Hauskaa, että levität sanaa!

    Konkreettisia ehdotuksia… Mieleen tulee ne samat, mitkä aina: mielipidekirjoitukset, sähköpostit päättäjille, adressit, facebook-ryhmät. Jos jollekin tulee mieleen jotakin kouriintuntuvampaa, niin kertokaa ihmeessä!